2020-02-04 10:04Pressmeddelande

Frukostmöte: Hur står det till med byggeffektiviteten i Sverige?

IQ Samhällsbyggnad och BIM Alliance bjuder in till ett frukostmöte som tar tempen på effektiviteten i svenskt byggande. Media är varmt välkomna att delta på frukostmötet den 7 februari.

Produktiviteten stiger och det byggs snabbare. Det visar en nyligen avslutad forskningsstudie ”Produktivitetsläget i svenskt byggande 2018”. I studien har forskare vid Chalmers tittat närmare på omkring 800 projekt. Professor Christian Koch från Chalmers är en av forskarna bakom studien, och under frukostmötet berättar han mer om resultaten.

I höstas kom den omtalade boken ”Den ineffektiva byggbranschen – En förändringsagenda”. I den ställer sig författaren Mikael Anjou, tidigare vice koncernchef på Einar Mattsson, frågan hur det kommer sig att byggbranschen tillåts underprestera år efter år jämfört med de flesta andra branscher, när branschen står för 10 procent av BNP? Vi har bjudit in Mikael Anjou, som ger sin kommentar till forskningsstudien.

Frukostmötet modereras av Svante Hagman, ordförande BIM Alliance.

Tid: Fredagen den 7 februari, klockan 8.00–9.00. Frukost från klockan 7.30.

Plats: Drottninggatan 33, Ljusgården, Stockholm

Representanter från media är välkomna att delta. För anmälan kontakta Helena Gibson Ek, kommunikationsansvarig IQ Samhällsbyggnad, 070-375 80 90 eller helena.gibson-ek@iqs.se.Om IQ Samhällsbyggnad

IQ Samhällsbyggnad är en medlemsorganisation som samlar företag, akademi, offentlig sektor och organisationer i samhällsbyggnadssektorn kring forskning, innovation och utveckling. BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM – digital strukturerad informationshantering.

Kontaktpersoner

Helena Gibson Ek
Kommunikationsansvarig
Helena Gibson Ek